Vervolgslider_1 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak!  Kijk in onze planning en vul het afspraakformulier in.

afspraakplanner

Ijsvrij de winter door

Is uw auto winterklaar? Een ruim begrip natuurlijk, we geven u graag een aantal tips om de komende maanden veilig te rijden. Wat kunt u zelf en wat kun u beter overlaten aan ons.

Zelf regelen

Deze tips helpen hoe u uw auto alvast winterklaar kan maken:

1.      Gebruik ruitenwisservloeistof met antivries (de blauwe variant), roze of geel zijn voor gebruik in de zomer.

2.      De rubbers van bv. de deuren kunnen vastvriezen, reinig eerst de rubbers en gebruik een goed product om ze in te smeren, bv. zuurvrije vaseline of silicone spray. Pas op: veel goedkope producten kunnen het rubber of de lak aantasten.

3.      Gebruik een antivriesdeken voor de voorruit én voor onder de ruitenwissers, zo hoeft u minder te krabben en de ruitenwissers vriezen niet vast;

4.      Koop een setje winterartikelen: ruitenontdooier, ijskrabber. Bewaar ze in ieder geval buiten de auto;

5.      Zorg voor een paar warme dekens in de auto mocht u met pech komen te staan;

6.      Zorg voor schone ruiten, als de ruiten aan de binnenkant goed ontvet zijn, heb je minder last van condens. En gebruik de airco om het condens weg te krijgen;

7.      Controleer regelmatig of uw verlichting (inclusief mistlampen) nog naar behoren werkt. Dit kan heel gemakkelijk als u voor een ruit parkeert.

 

Voor alle genoemde punten, of bij twijfel,  kunt u natuurlijk altijd even langskomen!

 

Wat doen wij:

a) Wij geven u graag advies over het gebruik van winterbanden en het gebruik van de juiste motorolie. Het starten bij vrieskou met goede motorolie kan het verschil maken;

b) Wij hebben altijd een ruime voorraad banden. De maand november is dé maand om banden te wisselen.

c) Wij kijken uw accu graag voor u na. Bij onjuist gebruik kan de accu voor veel ongemak zorgen na koude nachten;

d) Wij laten u nooit in de kou staan! Twijfelt u of uw auto de winter aan kan? Maak een afspraak voor de Wintercheck!

 

Een winters ongelukje zit in een klein hoekje. Ga voorbereid de winter in, wij adviseren u graag wat te doen en vooral wat niet te doen!

 

Winterband in sneeuw

Niemand weet of er een strenge winter komt, maar kouder dan +7°C zal het al gauw worden. Dus altijd verstandig om op tijd uw banden te laten wisselen. Wij hebben een ruim assortiment winterbanden en scherpe prijzen. 

Maar waarom zijn winterbanden zo belangrijk?

 

Zomerbanden gevaarlijk in winterse omstandigheden!

De seizoenen veranderen en de winter is weer in aantocht. Helaas worden winterbanden ten onrechte alleen geassocieerd met een koude winter met sneeuw. De populariteit van de winterband is door de zachte winters enorm teruggelopen. Zorgwekkend!

Winterbanden noodzaak!

De ‘winterschoenen’ van uw auto zijn onmisbaar, ook in ons klimaat. Bij een buitentemperatuur van beneden de +7°C hebben winterbanden een aanzienlijk kortere remweg dan zomerbanden. Zelfs op droge wegen! Zomerbanden zijn gewoon niet gemaakt voor koud weer. De loopvlakken van zomerbanden zullen verstijven, dat zorgt voor minder tractie, dus veel minder grip.

Remmen in de sneeuw

Wist u dat winterbanden er voor zorgen dat u twee tot drie keer sneller stil staat tijdens het remmen in de sneeuw? De zachte samenstelling van het rubber geven meer grip op de weg. Het speciale profiel voert beter water, vuil en sneeuw af dan zomerbanden.

Hoelang gaan banden mee?

Hoelang winter- en zomerbanden meegaan hangt natuurlijk af van het aantal gereden kilometers, uw rijstijl, de juiste bandenspanning en de weersomstandigheden. De investering van winterbanden verdient u terug, doordat de zomerbanden niet slijten tijdens het gebruik van de winterbanden.

Extra velgenset bij winterbanden

Heeft u een set zomerbanden onder uw auto met prachtige zomervelgen? In de winter hebben ook de velgen veel te lijden. Nattigheid, strooizout en sneeuwkettingen tasten uw zomervelgen aan. Winter- en zomerbanden op velg zijn ook eenvoudiger te wisselen en dat spaart kosten.

Opslag winter- en zomerbanden

U hoeft uw banden niet thuis op te slaan. Wij zorgen hiervoor.

Bandenwissel, wees op tijd!

Zitten er nog zomerbanden onder uw auto, maak dan zo snel mogelijk een afspraak. Bij ons is dat zo geregeld! U kunt er terecht voor een uitgebreid assortiment banden! Voor de meeste autotypes zijn er banden in de juiste maat in verschillende uitvoeringen - zomer, winter of all season - beschikbaar.

 

Wij zijn hét bandenadres voor een goed advies en scherpe prijzen!

Maak daarom vandaag nog een afspraak voor een bandenwissel, een wielenwissel of nieuwe banden!

 

Kapotte Accu

Jakkes! Mijn auto wil niet starten!  Dit komt altijd ongelegen...

De accu is het hart van uw auto, zonder accu zal uw motor niet starten… Problemen met de accu komen vaak voor in de winter. 

Laat de volledige controle van uw accu over aan ons, wij hebben speciale apparatuur in huis om snel een goede inschatting te geven van de werkelijke conditie van uw accu.

Vraag om de accucheck, dan weet u snel waar u aan toe bent. Of maak gebruik van onze uitgebreide Wintercheck!

 

Wij geven u daarnaast ook graag een aantal tips om dit probleem zo veel mogelijk zelf te voorkomen.

 

Wat kunt u zelf doen:

# Zet uw auto binnen of onder de carport, het liefste uit de wind. Waarom? De accu is gevoelig voor kou.

# Het (te) vaak starten vraagt veel van de accu. Als u in de winter veel stroomverbruikers aanheeft (zoals verlichting, ruitenwissers, achterruit verwarming) duurt het langer voordat de accu weer is opgeladen. Bij korte ritjes kan de accu dus niet of nauwelijks bijladen. Daarom is een goede accu heel belangrijk.

# Soms stopt de motor van een auto - met start-/stopsysteem - bij extreme kou, niet automatisch. De motor blijft expres draaien om de accu te sparen en bij te laden.

 

Ga voorzichtig om met ‘het hart van uw auto’! Laat uw accu tijdig checken, of vervangen. Wij hebben altijd de goede accu voor uw auto op voorraad. Maak vandaag nog een afspraak voor de accucheck, of kom langs.

 

yaris cross 1000

De wendbare en compacte SUV van Toyota, de Yaris Cross! Wat een prachtige stoere (stads)auto.

Vanaf heden verkrijgbaar in Nederland! Informeer bij ons over de mogelijkheden van een proefrit en aankoop.

Hoog interieur Yaris Cross

Met een ruim hoog interieur biedt deze Yaris alle voordelen van een SUV. U heeft dus meer overzicht, wat zorgt voor nog veiliger rijden. De Yaris is voorzien van hoogwaardig materiaal die zorgt voor een luxe uitstraling. Tot de vele mogelijkheden behoren smartphone-integratie met Apple CarPlay1, een Head-Up Display, een draadloze oplader voor smartphones en JBL Premium Audio.

Yaris cross interieur

Iets groots te vervoeren? Dankzij de deelbare laadvloer kunnen grote objecten gemakkelijk mee. En de achterklep kunt u eenvoudig met een voetbeweging openen.

 Yaris cross kofferbak combi

(Klik op de foto voor een vergroting)

Hybrideaandrijving

Wist u dat Toyota de absolute markleider is als het gaat om hybrideaandrijving? De Yaris Cross is voorzien van een 1,5 liter hybridemotor (standaard met CVT automaat) en is uiterst zuinig en stoot daardoor heel weinig CO2 uit. Met een direct stuurgedrag en is soepel wendbaar. Dus uitermate geschikt voor uw ritjes in de stad. Deze Yaris is tevens verkrijgbaar met een 1,5 liter benzinemotor, zowel handgeschakeld als automaat.

Veiligheid

De Yaris Cross is standaard uitgerust met Toyota Safety Sense 2. Daarmee biedt hij alle denkbare veiligheids- en assistentiesystemen. Ook beschikt hij over het Pre-Collision System waarmee aanrijdingen voorkomen kunnen worden. Een Adaptive Cruise Control en Lane Trace Assist die bewaakt of u binnen de lijnen rijdt. En last but not least een Automatic High Beam en ook Road Sign Assist die alle verkeersborden voor u in de gaten houdt.

Yaris cross 3x

Complete auto

De Yaris Cross is een prachtige compacte SUV met indrukwekkende rijprestaties. Tot wel 50% van de tijd rijdt u elektrisch. En zonder stekker!

  

Interesse? Wij helpen u graag verder!

 

Mist VRIJ

Hoe meer u ziet & zichtbaar bent voor anderen, hoe beter natuurlijk!

Laat u daarom niet verrassen door mist, regen of kapotte verlichting. Wilt u de kans op slecht zicht zo veel mogelijk verkleinen, laat uw verlichting dan goed nakijken. Voor ons is dat een kleine moeite.

Licht- en Zichtcontrole

In de zomermaanden gebruikt u de verlichting veel minder. Laat daarom alle verlichting van uw auto even controleren. (dimlicht, remlicht, mistlamp etc.) Wij testen terwijl u wacht! Lamp of ruitenwisser kapot? Vervangen is zo gebeurt, wij hebben voorraad genoeg!

Wintercheck

De winter lijkt nog ver weg…. Onze vaste klanten weten het al langer, maar met ons kunt u veilig de weg op. Of u nu te maken krijgt met sneeuw, regen, kou, pekel of gladde wegen, wij zorgen ervoor dat uw auto winterklaar is. Zo wordt de kans op bijvoorbeeld slipgevaar, of een lege accu, zo veel mogelijk verkleind. Wist u dat de Licht- en Zichtcontrole een vast onderdeel is van onze Wintercheck?

Wat wordt er gecontroleerd tijdens de Wintercheck?

Wees voorbereid op de komende periode, wij laten u niet in de kou staan!

Maak tijdig een afspraak voor de Licht- en Zichtcontrole, of gun uw auto een uitgebreide Wintercheck!

 

Uitgelicht

WIJ ZIJN WEER IN TERUG IN MEEUWEN.

 

 Bouman A5kaartje verbouwing v8

 VANAF 03-01-2022 HETEN WIJ U VAN HARTE WELKOM IN MEEUWEN

 

 

 

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

 

                                               autoaltena    

logo liggend 2

 

 

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf bouman

Dorpsstraat 52-54
4268 GK Meeuwen

Tel 0416 - 35 12 12
info@autobedrijfbouman.nl

openingstijden

Social Media

Volg ons ook op social media

  icon-facebook  icon-googleplus  

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Onze Partners:

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.